julkisivun elinkaariajattelu luo säästöjä marmoroc

Julkisivun elinkaariajattelu luo säästöjä – Marmorocin edut

Posted on Posted in Marmoroc

Mikä merkitys on tuotteen valinnalla, jos käytetään elinkaariajattelua mietittäessä Marmoroc julkisivumateriaalien hankintaa ja julkisivuremontteja? Käsittelemme blogiartikkelissamme näitä asioita tuotteemme Marmorocin näkökulmasta.

Asioita joita tulee ottaa huomioon julkisivua mietittäessä, olipa se remontti tai aivan uusi rakennus, ovat muun muassa:

  1. Julkisivumateriaali ja sen käyttöikä
  2. Asentamisen kustannukset. Vaikuttaako sää asentamiseen ja montako henkilöä julkisivun asentamiseen tarvitaan
  3. Ylläpitokustannukset, julkisivun huoltovälit ja siihen liittyvät kulut

Marmoroc on materiaalina pitkäikäinen

Ensimmäiset Marmoroc-verhoillut talot rakennettiin jo 70-luvulla, kun tuote oli vielä Coloroc-niminen. 90-luvulla tuote brändättiin uudestaan ja sen koostumukseen lisättiin marmoria, jotta sen laatu parantuisi entisestään. Suomessa vanhimpia Marmorocilla verhoiltuja kerrostaloja on esimerkiksi Hollolan Salpakankaantie 7A joka on tehty vuonna 1994.

Marmoroc kiinnitysjärjestelmä

Marmoroc julkisivulaatat kiinnitetään patentoidulla kiinnitysjärjestelmällä. Marmorocin asennus on kuin palapelin tai legojen kokoamista ilman liimaa ja laastia. Esimerkiksi, yhden 3-kerroksisen kerrostalon päädyn voi tehdä kaksi miestä viikonlopun aikana.

Marmoroc julkisivulaatat asennetaan kuumagalvanoituun teräsrankaan, jonka kiinnittämistä helpottaa pohjaan tehty rei’itys. Marmoroc kiinnistysjärjestelmästä voit lukea lisää täältä

Miten Marmoroc vertaa muihin materiaaleihin kun puhutaan julkisivun ylläpidon kustannuksista?

Marmorocin elinkaari on pitkä. Esimerkiksi puinen ulkoverhoilu täytyy maalata säännöllisin väliajoin. Rapattu ja kivirouheinen julkisivu vaativat myös huoltoa tai uusintaa vuosikymmenten välein, tai se alkaa kasvamaan levää. Marmoroc kestää vuosikymmeniä ilman huoltoa. Yksittäisen vaurioituneen laatan voi aina vaihtaa uuteen, ja koska Marmoroc on säänkestävä, ja tuulettuva julkisivuratkaisu, sen huoltotarve on minimi. Marmorocin kanssa selvitään yhdellä asennuksella ja huoltokustannukset ovat nolla euroa, vuosikymmeniä eteenpäin.

Marmoroc-seinän rakenteeseen voidaan asentaa lisäeriste

Uuden seinän rakenteeseen kuuluu seuraavat:

  • Kulmalevyt
  • Kulmalevyihin tukeutuva vaakaranka
  • Koolausväliin asennetaan esim. villaeriste
  • Eristettä voidaan asentaa- aina 300mm asti
  • Tuulensuojalevy
  • Marmorocin asennusrunko

Tämän jälkeen voidaan latoa tiilet ja viimeistellä kokonaisuus. Näin saadaan lisäsäästöjä, sillä kokemuksemme on osoittanut, että Marmoroc-ratkaisulla voidaan lämpökuluissa saavuttaa jopa 40 %:n säästö.