Baltic

Marmoroc Baltic on verhousjärjestelmä, joka koostuu värillisestä betonikivestä kiinnitettynä asennuskiskoihin ja erilaisine yhdistysdetaljeineen. Se on tarkoitettu kerrostaloihin, omakotitaloihin yms. Julkisivukivet kiinnittyvät helposti on metalliprofiileihin (asennuskiskoihin) ruotsalaisen patenttimenetelmän avulla, jota voidaan käyttää myös täydentävän eristyksen kanssa. Järjestelmä on tyyppihyväksytty Sitac:in toimesta (Ruotsin rakennustekniikan hyväksymiselin) rakennusmääräysten osan 6:532, 5:63, 5:631 ja suunnittelumääräysten osan 2:111 (hyväksyntä nro. 1356/70).

Tuotekuvaus
Mitat
Paino
Ulkonäkö
Suunnitteluohje
Esitteet

Julkisivukivi on valmistettu murskatusta valkoisesta marmorista, valkoisesta sementistä ja väriaineesta. Tiilen muoto näkyy kuvissa alempana, josta näkyvät myös asennuskiskot (asennuskiskojen väli 300 mm). Tiili on kiinnitetty pystyprofiiliin, tiivistysmateriaalina ei tarvita laastia tai vastaavaa. Mahdollisen vaurion tapauksessa yksittäinen kivi voidaan helposti poistaa ja vaihtaa. Nurkkiin ja ikkunadetaljeihin käytettävät kivet ovat osaa valikoimaamme. Asennuskiskot on valmistettu kuumasinkitystä teräksestä.

Pituus: Standard stone 300 ja 600 mm
Rakennuskorkeus: 100 mm; Nordic 200mm
Paksuus: 25 mm
Rakennuspaksuus sisältäen asennuskiskot ja tiilet on noin 40 mm
Marmoroc-kivi on suhteessa 3M : 1M rakennuskorkeuteen.

Paino: noin 34 kg/m² rakennettu seinä sisältäen asennuskiskot

Kivet ovat läpivärjätty ja ovat saatavilla eri värisävyissä. Pinta on joko rosoinen tai sileä ja päällystetty vettä hylkivällä pintakäsittelyllä. Erityisiä sävyjä saa tilauksesta. Kivet asennetaan 10 mm vaakasaumalla ja noin 8 mm pystysaumalla. Voidaan helposti toteuttaa eri julkisivukuvioita eri muodoissa ja väreissä.

Asennuskiskot kiinnitetään suoraan seinään ruuveilla tai nauloilla. Kiitos asennuskiskon muodon hengittävää ilmatilaa jää noin 15 mm kiven ja alla olevan seinän väliin. Täydentävän eristeen päälle on asennettu erityinen metallilevystä valmistettu välikannatin, samoin myös eristys ja tuulensuojapaperi. Kaikki profiilit soveltuvat rakennuskorkeuteen 100 metriin saakka. Asennusohjeet ja piirustukset, jotka esittelevät erilaisia ikkuna-, ovi-, räystäs-, perustusyms. yhdistysdetaljia, ovat meiltä saatavissa pyynnöstä.