Brick

Luonnollinen savitiili

Luonnon savesta valmistettu tiiliverhousjärjestelmä koostuu myös asennuskiskoista ja erilaisista liitoskappaleista. Järjestelmä on tarkoitettu käytettäväksi liike-, toimisto- ja kerrostaloissa ym.
Julkisivukivet on kiinnitetty metalliprofiileihin (asennuskiskoihin) ruotsalaisella patenttimenetelmällä. Kokoamis- ja liitosdetaljit ovat samat kuin Marmoroc:in, jollainen on tyyppihyväksytty SITAC:in toimesta (Ruotsin rakennustekniikan hyväksymiselin) rakennusmääräysten osan 6:532, 5:63, 5:631 ja suunnittelumääräysten osan 2:111 (hyväksyntä nro. 1356/70) mukaisesti.

Ruotsalainen Marmoroc Brick on Wienerbergerin Argeton poltettu savitiili, joka on sovitettu patentoituun Marmorocin kiinnitysjärjestelmään, yhteistyössä Wienerbergerin kanssa.

Tuotekuvaus
Mitat
Paino
Ulkonäkö
Suunnitteluohje
Esitteet

Julkisivutiili on valmistettu savesta, jota on poltettu korkeassa lämpötilassa (noin 1200 °C). Asennuskiskot on valmistettu kuumasinkitystä teräksestä ja käsitelty mustalla pintamaalilla. Julkisivutiilellä on korkea kylmänkestävyys ja se on erittäin iskunkestävä. Tiilen muoto ja asennusperusteet on osoitettu kuvassa alempana. Tiilen asennus tehdään käyttämättä nauloja, ruuveja tai mitään muuta kiinnitysmateriaalia. Mahdollisen vaurion tapauksessa voidaan yksittäinen kivi helposti poistaa ja vaihtaa. Kulmakivet tai vaihtoehtoisesti kulmaprofiilit ja muut liitosprofiilit ovat osana valikoimaa.

Ruotsalainen Marmoroc BRICK on Wienerbergerin Argeton poltettu savitiili, joka on sovitettu ja patentoitu Marmorocin kiinnitysjärjestelmään.

Pituus: 400 - 800 mm (vakiomitat)
Korkeus: 200 mm, 300 mm, 400 mm (vakiomitat)
Paksuus: 22 - 33 mm
Rakennuspaksuus sisältäen asennuskiskot ja tiilet on noin 42 - 50 mm

Paino: noin 31 kg/m² rakennettua seinää sisältäen asennuskiskot.

Tiilet ovat saatavilla eri muodoissa, väreissä ja eripintaisina. Pinta on joko himmeän kiiltävä sileä tai lasitettu. Tiilet asennetaan 10 mm vaakasaumalla ja 5-10 mm pystysaumalla. Helppo on toteuttaa julkisivukuvioita.

Asennuskiskot kiinnitetään suoraan seinään ruuveilla tai nauloilla. Kiitos asennuskiskojen muodon, hengittävää ilmatilaa jää noin 20 mm kiven ja alla olevan seinän väliin. Täydentävän eristeen päälle on asennettu erityinen metallilevystä valmistettu välikannatin, samoin myös eristys ja tuulensuojalevy. Kaikki profiilit soveltuvat rakennuskorkeuteen 100 metriin saakka. Piirustukset, jotka esittelevät erilaisia ikkuna-, ovi-, räystäs-, perustus- yms. liitosdetaljia, ovat meiltä saatavissa pyynnöstä.