Brick

Luonnollinen savitiili

Luonnon savesta valmistettu tiiliverhousjärjestelmä koostuu myös asennuskiskoista ja erilaisista liitoskappaleista. Järjestelmä on tarkoitettu käytettäväksi liike-, toimisto- ja kerrostaloissa ym.
Julkisivukivet on kiinnitetty metalliprofiileihin (asennuskiskoihin) ruotsalaisella patenttimenetelmällä. Kokoamis- ja liitosdetaljit ovat samat kuin Marmoroc:in, jollainen on tyyppihyväksytty SITAC:in toimesta (Ruotsin rakennustekniikan hyväksymiselin) rakennusmääräysten osan 6:532, 5:63, 5:631 ja suunnittelumääräysten osan 2:111 (hyväksyntä nro. 1356/70) mukaisesti.

Ruotsalainen Marmoroc Brick on Wienerbergerin Argeton poltettu savitiili, joka on sovitettu patentoituun Marmorocin kiinnitysjärjestelmään, yhteistyössä Wienerbergerin kanssa.

Julkisivutiili on valmistettu savesta, jota on poltettu korkeassa lämpötilassa (noin 1200 °C). Asennuskiskot on valmistettu kuumasinkitystä teräksestä ja käsitelty mustalla pintamaalilla. Julkisivutiilellä on korkea kylmänkestävyys ja se on erittäin iskunkestävä. Tiilen muoto ja asennusperusteet on osoitettu kuvassa alempana. Tiilen asennus tehdään käyttämättä nauloja, ruuveja tai mitään muuta kiinnitysmateriaalia. Mahdollisen vaurion tapauksessa voidaan yksittäinen kivi helposti poistaa ja vaihtaa. Kulmakivet tai vaihtoehtoisesti kulmaprofiilit ja muut liitosprofiilit ovat osana valikoimaa.

Ruotsalainen Marmoroc BRICK on Wienerbergerin Argeton poltettu savitiili, joka on sovitettu ja patentoitu Marmorocin kiinnitysjärjestelmään.

Marmoroc brick asennusta
Marmoroc brick julkisivutiili värikartta